27 Temmuz 2017 Perşembe

Rakı Nikâhı

Rakı nikâhı İnternetin yegâne rakı portalı Büyük Keyif (www.büyükkeyif.com) üyelerinin bir araya geldiği buluşma gecelerinin geleneği haline gelen, yeni evli rakıcı çiftlerin resmi nikâhını kadeh arkadaşlarının önünde tazelemeyi amaçlayan keyfi nikâh.

İlk rakı nikâhı, 2 Eylül 2006 tarihinde Kumkapı Meydan Restoran'da Yeni Rakı'nın sponsorluğunda gerçekleşen 2. Büyük Keyif Buluşması'nda kıyıldı. Geceye katılan Nazan-Bülent Altıntoprak ve Aslı-Tayfur Işıldar bu kültürel nikâhın kıyıldığı ilk çiftlerdi. Rakı nikâhı fikrini ilk ortaya atan, internet ortamında Apo 52 rumuzuyla tanınan Ordulu diş hekimi Abdullah Zafer Serin'di. Adı geçen çiftlerin ilk Büyük Keyif buluşmasında bekâr olduğunu, organizasyonun kendilerine şans getirdiğini öğrenen Serin, geceye katılanları kahkahaya boğan bu çılgın fikirle çıkageldi. Bunun üstüne üstat VEFA ZAT, çiftlere rakı-severlerin huzurunda temsili bir nikâh kıydı. Sonraki buluşmalarda da sürdürülen rakı nikâhı, çiftlerin aşkının anasonla tütsülendiği bir gelenek haline geldi. İlk rakı damadı Bülent Altıntoprak ise bundan sonraki nikâhları kıymak üzere Yeni Rakı Nikâh Memuru görevine getirildi.
Rakı nikâhı merasimi kısaca şöyledir: Nikâhları kıyılacak bütün çiftler sahneye davet edilir. Onlar yerini aldıktan sonra nikâh memuru Altıntoprak sahneye gelir. Bu arada çiftlere nikâh belgesi olarak takdim edilecek tarihli ve imzalı Yeni Rakı şişeleri sahnenin yanı başında hazır hale getirilmiş olur. Nikâh memuru çiftlere tek tek şu andı içirir: "... ile olan evliliğinizi, iyi günde kötü günde, sağlıkla mutlulukla sürdürürken, pirimiz Bekri Mustafa'nın anısına, adabıyla içmeye, adabıyla içirmeye, göze ve mideye uygun, milli içkimiz rakıya uygun, muhabbete uygun masalar kuracağınıza, evlilik kutsallığını gelecek kuşaklara tüm değerleriyle taşıyacağınıza, pirimiz Bekri Mustafa adına, üstatlar adına, dostlar adına, rakı adına, konuk ve tanıklarımızın huzurunda, bütün kalbinizle, söz veriyor musunuz?.."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ah İstanbul Ah İstanbul - 2

Ahmet Cemaleddin Saraçoğlu,  II. Abdülhamit 'in  istibdat devri  olarak anılan baskı rejimi sırasında, İstanbul'un etliye sütlüye k...